Chenta hati saya

Thursday, July 21, 2011

kecoh di UB semalam..UB tu apa?? hahahaha group Ukhwah Blogger di facebook.Topik yang hot & sensasi.iaitu "suami saya".. Abis sume dah buat entry pasal cik abang masih-masih..Cik enul nak buat juga.hihihiii


Sapa suami saya??



Nama sebenar :Muhammad Faiz b Muhammad Saaid
Tarikh lahir: 17/12/1984
Pekerjaaan: student..hehehe

Ini dia jejaka idaman cik enul..sila jgn muntah.mood gedik sudah datang ")

kenapa saya suke dia???

1.Bijak : ini adalah ciri-ciri idaman ainul.hahaha..siap check result beliau.hehehe..masih ingat lagi siap check nama dia kat board budak-budak yang dapat anugerah dekan ") .. kwn2 yg 1 matrix dgn dia bgtau yg dia dl 4flat..tak hensem takpe tapi otak harus hensem." jgn ikut ajaran sesat ini "... skrg ni jd student PHD plk.Arreessa sila ikut jejak babah ye.jgn jd mcm mama ")

2.kelakar:beliau sgt la kelako.ainul ni panas baran sikit orangnye.nasib baik husbang seorang yang cool & time kita hanggin je dia mula la kuarkan joke..terus cancel nak marah.

3.rajin: En Faiz sangat rajin.bukan setakat rajin belajar tapi rajin buat keje umah ") .. sume keje umah dia boleh buat kecuali memasak. Paling terharu bila baju bertimbun-timbun dia basuh, sidai & lipat.huhuu

4.penyayang: dia sangat penyayang. Walaupun takde la nk keluarkan kata-kata romantik tapi dia suka tunjukkan.mcm kalau jalan-jalan dia suke peluk, cium ainul.Ainul pulak yang segan.

5.pandai main alat muzik..korang cakap je nak main apa.sume dia tau.tapi dia paling glamor sebagai pemain harmonica.penah masuk Kelab pop, pemain harmonica utk lagu Andy Merican, Mohd Jayzuan.Sapa yang layan lagu indie insyaALLAH kenal dia. Cita-cita nak jadi pemain harmonica yang professional tapi tggu dapat PHD dulu.so esok blh letak nama Dr Ninjaseni.

bangga time ni husband dpt anugerah naib canselor & best student FKE ms convo master dia


macammana kitaorang kenal???

Kitaorang kenal kat kelab teater.rupanya kitaorang penah 1 kuliah tapi course lain-lain..setahun berkawan biasa.akhirnya pada 9.9.2004 kami couple.Jarang jumpa tak seperti couple lain.kalau jumpa hanya kat library @ makan kat cafe di UTM.sekali sekala je kuar p tgk wayang..

3.7.2009, kami sah menjadi suami isteri..sudah 2tahun.kejap je masa itu berlalu.Cinta kami bertambah mekar dengan kehadiran puteri yang comel Arreessa Zulaikha




babah & Arreessa 


US ")
Sayang,

Terima kasih kerana sudi menjadi teman hidup sayang.Semoga cinta kita sentiasa mekar, hangat selamanya.
I love u so much ")

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. cinta di mana-mana
    waaahhh, suka..suka
    lepas ni setiap minggu kita buat tema nak..
    heheheheh

    semoga hubungan yang kita dah bina ni berkekalan hingga ke ahkir hayat
    bersama selamanya

    ReplyDelete