Cloth Pad

Sunday, April 17, 2011

Mungkin anda biasa dengar Cloth Diaper untuk baby kan..Tapi pernah dengar cloth Pad tak? Ainul pun baru-baru je dengar. terus la google. Research punya research rupanye konsep cloth pad ni sama je mcm cloth diaper.

Zaman nenek moyang kita dulu pun pakai kain je.dulu-dulu mana ada kotex, sofy dll la.Sebenarnya pakai kain lagi bagus.Pad biasa ni ada chemical, kalau kain aliran period akan lagi bagus.My opinion la.hehehehhe mcm doctor pulak.

So sila baca ini





Nak tau cloth pad tu mcmmana rupernyer....



                                          kredit http://www.snowdrop.com.my/2010/02/cloth-pad-pantyliner.html


Ada sapa-sapa yang penah pakai cloth pad ni tak?? share please !!!

LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    Jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/
    Sudi2 jenguk ye (^____^)

    ReplyDelete
  2. Assalam, jln2 singgah lalu terbaca tentang ini
    persoalan lain pasal pad ni,
    1) adakah ia mudah dibasuh sehingga betul2 bersih tanpa kesan darah?
    2) tahankah ia dibasuh berkali2?

    ReplyDelete
  3. husna: ainul pun tak penah try.tp rasanya konsep cloth pad ni sama dgn cloth diapers.CD ni bsh byk kali pun tahan lama.kain pun bkn sebarang kain yg digunakan.

    ReplyDelete