Milk Booster

Thursday, March 03, 2011

Berikut adalah makanan/minuman yang menjadi milk booster ainul.Alhamdulillah susu meriah la walaupun tak semeriah orang lain. Yang penting dah berjaya full BF arreessa selama 5 bulan.Tinggal sebulan untuk dapat Diploma..hehehehe

Radix
Ainul ni addict pada coffee & nescafe. So bila terbaca 1 blog pasal dia minum Radix ni utk jadi milk booster so ainul try la.sekarang ni tak berapa suker sgt dah nescafe.Radix lagi bgs..

ni pun best..tp susah betul nak dapat.kalau dh jumpa memang borong sakan la.penuh petia is dgn air ni je


Shaklee breastfeeding set..ni pun ambik.susu akan jd pekat.serius ")


terbaru ainul try ni. mula2 husband yang minum.pastu dia ckp mmg best la benda ni.badan rasa ringan, cergas.lactolite ni buang toksik sbb tu badan jd cergas.so ainul pun try la sikit minum.lepas je minum ainul p pump.sekali susu meriah betul..Alhamdulillah.lactolite ni kawan setia ainul sekarang ")


LAGI ARTIKEL MENARIK

12 comments

  1. deena pun minum longan kurma tu..tapi susah jugak nak cari..

    ni dah order mother love..tengok laa macam mana nnt..=)

    ReplyDelete
  2. hi ainul..
    follow ur blog..
    Actually yg radix tu..radix mane ek?
    Ari tu minum kopi radix yg kaler merah tu..skali baby xmo tidur..huhu

    ReplyDelete
  3. Ya la, air longan and kurma tu mmg susah betul nak dapatkan.. Lactolite sounds good...

    ReplyDelete
  4. dear, lactolite tu product ape yer? shaklee ke?

    ReplyDelete
  5. radix =kafein.. kafein tak bagus untuk ibu menyusu sebab nutrient yang ibu makan tak diserat masuk dalam susu.. sebab tu kalau kite makan ubat, dilarang minum minuman berkafein sebab akan jadi sia2 je ubat yg dimakan tu.. sekadar info je tau

    ReplyDelete
  6. Salam...

    Boleh try Teh daun mulberry.

    I still BF my 4th son, now aged 18mths.

    ReplyDelete
  7. deena: mother love tu apa?? nanti cite ye ")

    ReplyDelete
  8. nahiz: radix tu yg kaler merah.kalo p kedai minta je kopi radix.so far arreessa ok je tido.minum la apa pun kalo dh mengantuk mmg terlena gak.hahaha mcm mama dia la jgk ")

    ReplyDelete
  9. pinkgremlin: mmg susah nk dapat.kalo jumpa pun mesti dah nak abis.nk buat sendiri malas,hehehe
    Lactolite tu mmg best.So far kt ainul berkesan..

    ReplyDelete
  10. azian: Lactolite tu utk detox.ainul try susu byk pulak.produk Hai-O. kalo nak try bgtau la ye:)

    ReplyDelete
  11. mami hadeef: TQ for ur advice. tp radix ni bkn mcm kopi biasa tu.lg pun blh je ambik caffeine. teh pun ada caffeine. ainul dah tanya doc psl dia.dia ckp ok.kalo ambik ubat mmg tak blh sekali dgn teh @ kopi.tp blh ambik kopi @ teh selepas setengah jam ambik ubat.

    ReplyDelete
  12. bawang goreng : insyaALLAH nanti saya cuba.tq dear ")

    ReplyDelete