Breastfeed boleh ke minum kopi????

Monday, March 07, 2011

Ainul ni sejak dari kecik lagi mmg sukerrrrrr minum kopi..Kalau dapat kopi kampung lagi la syiok kan. masa kecik tak suker nescafe. Tp start berjinak-jinak dengan nescafe masa kat matrik. Nak stay up la katakan. nasib baik result ok.hehehe...so sejak dari tu la addict pada nescafe. Oh tidak...susah nak tinggalkan.

Masa dalam pantang pun ainul minum kopi.Kopi panas-panas..wallahhhh!! terangkat buntut mama arreessa.Alhamdulillah arreessa takde la pulak susah nak tido.mungkin dia mcm ainul.minum la kopi ke nescafe ke kalau dah mengantuk tertido jugak..

Baru-baru ni terbaca blog E-Car  pasal dia ambik radix as a milk booster. Ainul pun p la kedai try beli 1 peket dl.Lepas mium terus pump.Alhamdulillah susu meriah ")

Ada beberapa kawan-kawan bertanya kalau bf boleh ke minum kopi sebab ada kafein ??

Ainul dah bertanya pada yang pakar ..Ini Jawapannyer..

Sila klik pada image utk gambaran yg lebih jelas..


Jadi kepada yang coffee addict, sila la bergembira..tp jgn la minum over sangat ye.sian baby :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. salam ainul....umm betol ek boleh byk kn susu???umm penah gak bidan recommend radix ni p akak takut nk minom kopi...pasni nk try lah hubby punye....hehehe....

    ReplyDelete
  2. thanks ainul for sharing..i ni mmg addict nescafe tapi cuba avoid since bf ni..=D

    ReplyDelete
  3. ina: try la beli 1 peket dl.takut tak serasi dgn awak..minta skt kt en hubby ")

    ReplyDelete
  4. ina: try la beli 1 peket dl.takut tak serasi dgn awak..minta skt kt en hubby ")

    ReplyDelete
  5. deena:ur welcome..boleh cuba sikit dl tau..

    ReplyDelete
  6. lega....phewwww..
    sebab i masih amik and makin menjadik2 lak lepas bersalin nih,lagi2 masa pantang..huhu betulke radix tuh bleh boossstt susu..nak try lah huhu..thanks ainul :)

    ReplyDelete
  7. Akak nyusukan anak2 dulu memang tak pantang apa pun..alhamdulillah anak2 ok je....akak pun hantu kopi gak ...:-p

    ReplyDelete