Rumah...oh rumah

Saturday, February 19, 2011


Petang tadi jalan-jalan dgn husband bawa arreessa joging keliling taman. Ternamapak iklan umah kt area umah ainul.So husband saja la call agen tu.Terkejut harga Rumah tu skrg RM385k !!!!..Ainul beli rumah kt area yg sama pada hujung 2009 RM300k.Sekarang belum 2tahun lagi dah naik RM85K..so kitaorg kira-kira kalo ambik loan bank 30thn monthly bayar RM2k..fuhhhh....................


Harga rumah makin naik.Sekelip mata je maybe thn ni gak boleh mencecah RM400k.Kepada yang belum beli umah, pk-pk kan la ye.Bukannyer apa rumah ni asset paling penting. Lagi penting dari kereta..Ramai yang cakap nanti la beli umah. Tunggu gaji dah tinggi skt.tp time tu harga umah lagi tinggi.komitment kita pun makin banyak.Anak pun dah besar, nak p sekolah....

Rumah...oh rumah.......

LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. rumah area shah alam ni memang melubangkan poket yang dah tersedia bocor ni huhu

    ReplyDelete
  2. hunny: dah jumpa yg berkenan tu cepat2 la grab..3,4 thn nanti lagi naik melambung ")

    ReplyDelete