Malam untuk bersosial..hahahaha

Monday, February 28, 2011

Sudah lama tak bersuka ria bersama teman-teman di malam hari..hahaha.

Opsss jangan salah faham ye.Bukan jadi kutu malam ye tuan puan.

Sabtu lepas ainul & hubby sempat join Dinner Diamond Night Award. Tak dapat award pun tapi nak celebrate my leader Kak salha & her Husband dapat award.Ni yang best dalam biz ni.dapat award lagi.Bukan sebarang award tu..

Dah lama betul tak p mana-mana dinner.Company ada buat tapi malas nak p sbb tak best.hahahaha..Rasanya kali terakhir p dinner adalah dinner Malam Pra Graduan UTM dl.Lama giler dah..

Over excited betul nak p dinner.Cari dress, make up,clutch segala...

Jom layannnnn gambar sekitar majlis ")
















Dinner ni memang best. Ada biz partner yang baru je kenal malam tu tp terus je rapat.Biz ni mmg membuatkan kami rapat macam adik-beradik..

Malam tu jugak dah berjaya buka mata ainul luas-luas..Dulu ainul sangat negatif pasal biz macam ni.very-very negatif.Haha sesiapa yang memang kenal ainul, so mmg tau la perangai ainul macam mana dl kalau bab-bab biz ni. mahu kena baling kasut orang yang cite psl biz ni.hehehehe

So apa yang kita dok dengar je selama ni mmg TAK BETUL...totally tak benar okey. Kita ni senang sangat percaya cakap orang sebelum rasa apa dia benda tu.Ainul la tu ")

Pemenang award malam tu ada yang muda, tua, dr segala background. Ada yang doctor, lawyer, engineer & suri rumah.Ada sorang makcik tu dapat award.kalau tengok memeng biasa je.Kalau jumpa tepi jalan mesti ingat makcik tu orang miskin, tak berpelajaran..Tapi hakikatnyer income makcik tu RM40K sebulan hokey!!!!!di ulangi 40K..ko ado???? suri rumah je tu..fuhhhhh....

Seyes ainul malu..malu dengan diri sendiri.sebab nama je ada degree tapi tak boleh nak pakai.Sepatutnyer kita yang ada degree, master, PHD kena la lagi berjaya dari makcik tu kan..Tepuk dada tanya la selera. Maybe kita selesa dengan keje kt dalam aircorn. keje makan gaji dr 8-6ptg..bulan-bulan dapat gaji..Tengah bulan gaji pun abis.Takpe boleh guna kad kredit..Makcik tu takde kad kredit, takde gaji bulan-bulan..so dia kena bt biz. kita tunggu la dah dekat nak pencen baru pk nak bt biz apa kan..orang yang keje gomen ada pencen.so takyah nk pening2 kepala kan...

Apa la yang aku membebel ni....

Sekian ")

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. Tahniah krn awk dh buat pilihan yg tepat join biz ni..tingkatkan usaha insyaAllah boleh berjaya.. :)
    Dulu sy pun join Hai-O, dpt jual lbh 10 psg PB..then lps kawen sy slow skit..kurg aktif..xtau knape..hrp awk x jadi mcm sy yg dulu.. :)
    mgkin sy minat uruskan biz sndiri..alhamdulillah berkat dorongn suami, sy berjaya uruskan bisnes kecik2 jual produk kesihatan & kecantikan..
    klau awk sudi sila lah jenguk2 kedai kami (online)..kedai betul insyaAllah akan menyusul..
    http://thelovelybeauty.com

    http://www.facebook.com/thelovelybeauty

    buat ape pun kena ada usaha..jgn mengalah selagi ada daya..

    ReplyDelete
  2. hai mommy sue.ye betul buat apa2 pun kena usaha.

    InsyaALLAH nanti saya p kedai awak ye ")

    ReplyDelete
  3. ainul.. ermm bisnes beautiful ni mmg kalau betul2 boleh buat duit..elly pun pakai menda alah tu..tapi tu la..modal dia besar kan

    ReplyDelete
  4. isyaputry : Modal dia RM0 je..kena tau caranyer.Alang2 awak pakai tu blh side income.guna FB & blog je ")
    Ainul blh tnjkkan cara mcmmana..contact me ye")

    ReplyDelete