Arreessa & CD

Monday, February 28, 2011

Meh nak share cite arreessa & cloth diaper aka CD

Alhamdulillah en hubby sudi nak sponsor umtuk belikan CD arreessa. So masa expo Parents & baby kat Midvalley tahun lepas , ainul rembat la 20helai.hehehehe ...org nak belanja la katakan.

Cara penggendalian CD ni senang je.cuma kena + rajin je sikit.

Setiap hari ainul akan bekalkan 6 helai CD kat MIL. So memang cukup la 6 helai sampai kitaorg balik kecuali hari hujan.. MIL pun akan basuh CD tu walaupun kitaorg dah ckp jangan basuh.tp biasa la kan parents..

So 6helai setiap hari, 3hari dah guna dlm 18helai. 6helai pertama tu balik je terus basuh. so esoknyer sidai. Guna group yang kedua pulak. Bila group ke2 basuh, guna group ke3 & group 1 dah kering dan boleh guna utk keesokkannyer pulak..Harap uollls faham la ye..

Cara basuh pun senang je. Sambil mandi tu, jirus poo-poo dia dgn air paip sampai poo-poo tu dah takde. masukkan dalam baldi. Untuk yang kt luar tu masukkan dalam laundry bag.Masukkan insert & laundry bag dalam washing machine. dong dang dong dang SIAP!!!! boleh la sidai ye.

Nape still ada kaler kuning poo-poo dia walaupun dah basuh ????
don't worry be happy...sidai je.nanti cahaya matahari akan menghilangkan warna kuning itu...


Arreessa sedang pakai CD ")

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments