Why!! Why!!!

Sunday, January 02, 2011

Ramai yang bertanya kenapa ainul buat business ni.Padahal dah ada keje tetap.income yg ok bersama husband.takde la sampai tak cukup makan.siap dah ada rumah +kete+anak dll..Kenapa ye???


1. Taraf hidup yang makin tinggi. ni mmg sebab utama.semakin hari minyak naik, barang2 sume naik tp gaji nak naik pun susah.kalo naik pun berapa sen la sangat. " Hidup ni bkn nyer pasal duit je" yes.I'm totally agree with that statement..tp please back to real life.cukup ke duit nak bayar rumah+kete+anak... maybe cukup tapi berapa lebihan duit yang kita ada utk saving????? takkan kita taknak p melancong ke, beli handbag lv,chanel, beli kete BMW  ke???

2.saving utk masa depan..FYI half from my gaji adalah utk saving tp still ainul rasa mcm tak cukup.sbb utk anak2.nak anak2 hidup senang kelak.dapat yang terbaik utk anak-anak. utk education diaorg.Saving untuk ainul & hubby time dh tua-tua nanti.kalo ada pencen pun berapa la sgt kan tp ainul takde pencen :(

3. Bila ada anak, rs malas sgt nk keje.sian sgt kt dia.ainul dgn husband pagi2 6.30pg dh kuar p opis.malam baru sampai umah.sampai bila???? sekarang arreessa masih kecik so dia masih tak faham tp mcmana dengan arreessa bila dia dh umur 14-15 thn.zaman remaja sgt la mencabar.parents asik keje je.oh tidak!!! ainul bt business ni supaya nanti ainul blh berhenti keje & bekerja dr rumah je.Pagi2 blh hantar arreessa p sekolah, p pasar, kemas umah, masak, ambik arreessa dr sekolah, ptg2 blh main badminton..oh! indahnyer ")

4. Business ni plk sangat la senang.yg best sbb kita buat dlm group.so sama-sama dapat.saling membantu.leader akan guide kita.syukur ainul dapat leader yg best. yang paling super best sbb biz ni blh diwarisi.Kalu ainul mati , ada sesuatu untuk arreessa & adik2 selain insurance.

so kawan-kawan, marilah kita sama-sama memajukan diri.jangan takut utk mencuba.ramai yang dah berjaya.mari kita buat untuk anak-anak :)

feel free to contact me okey :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments