Jadual Pumping

Friday, January 28, 2011

Untuk menghasilkan susu yang banyak adalah dengan kekerapan direct bf atau kekerapan pumping...kat sini ainul nak share jadual pumping ainul.walaupun kekadang termiss gak tp akan cuba untuk konsisten..


5.30 pg  : Bangun & gosok baju,masukkan CD,susu dlm bag.
6.00 pg  : Mandi
6.10 pg  : Siap-siap pakai baju
6.20 pg  : Solat Subuh
6.30 pg : Kuar Umah.hantar arreessa ke umah MIL
6.40 pg : Bergerak ke tempat kerja
8.00 pg : Sampai Opis &Sarapan
8.30 pg : Mula kerja
9.00 pg : 1st pumping session (sometimes this hour is also used for power pumping session)
12.00 ptg : 2nd pumping session
1.00 ptg : Lunch time
2.00 ptg : Solat Zohor
2.15 ptg : Kerja
3.00 ptg : 3rd pumping session
5.00 ptg : Balik 
6.00 ptg : 4thpumping session
7.00 ptg : Ambik Arreessa & balik umah
7.30 mlm : mandi, main dgn arreessa , solat
9.00 mlm : 5thpumping session - ni kalo arreessa dah tido la.kalo tak miss pump
10.00 mlm : tido kan arreessa kalo dia belum tido.kdg2 ainul tido sekali.sediakan stok susu utk esok,basuh CD, basuh baju,lipat kain,basuh pinggan dll
12.00 mlm : 6thpumping session
1.00 mlm :  Tido
3.00 mlm : 7thpumping session
4.00 mlm : sambung tido..zzzzzz

Ya ALLAH permudahkan lah urusan ku ini..Hope dapat ikut schedule ni betul2..Amin!!!! 

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. wah hebat lahh sampai 7kali pump..i stakat ni 5 kali jerr..
    yang power pumping sesi pagi tu ainul buat cemane??
    boleh share??

    ReplyDelete
  2. ainul...good job mommy!Alhamdulillah kan dpt BF aressa. makin bam bam la aressa kan. sure byk dpt wat stok ni.teruskan ainul. Insyallah akan dipermudahkan smua. syoknya tgk schedule ainul ni. faeza balik umah mmg tak dpt nk pump. kat ofis je la. nti faeza share plak share pasal BF & stok EBM.

    ReplyDelete
  3. rasanye jiha ibu yg plg mls pump....pump 3 x je kat opis....kt umah tak langsung huhuhu

    ReplyDelete
  4. Kagum betul dengan Ainul nih..chaiyok2 dear~ I lak 3 kali kat ofis and 1 kali belah malamnya :)

    ReplyDelete
  5. Arissa mau ek pakai CD?.. My Ammar kalau pakaikan CD dia x nak baring...huhuhu

    err.. i pun pump 3 jek kat opis..heheh

    ReplyDelete