Nursing in Public

Tuesday, December 28, 2010

Entry khas utk kaum-kaum ibu yang sedang menyusu @ berusaha untuk menyusu anak mereka....

Ainul ni takle expert sgt ye.sekadar berkongsi pengalaman yang indah ni. Alhamdulillah niat utk BF baby semakin kuat walaupun banyak rintangan & dugaan...

Pengalaman nursing depan public adalah pertama kali bw arreessa kuar ke Jusco Bukit Raja.Mula-mula bila areessa start nanges bw dia ke baby room.Tp kali ke2 time tu nak ke kaunter bayar barang2 dapur.baby room jauh plk.so time tu bw je areessa ke mana-mana kerusi yg ada.tp yg tersorok la skt.hihihihiiiii
Kekok la sgt.terkial-kial.mana nak tarik baju ( time tu tak pakai nursing dress), nk buka nursing bra pun tak reti.hehehehehe..nak cover dgn shawl lg. tp ainul belasah je la.janji tak nampak apa yang tak patut nampak. ")


tempat ni plg terceruk la ainul jumpa.kt dgn toilet.ok la kan ")

yang ni plk time p celebrate besday husband kt sahara tent. time mama nak mkn, arreessa pun merengek nak mamam...


plg latest, ahad lps p Graviti kat Bali Seni Lukis Negara. kerusi kt foyer menjadi saksi. yang bengang pak guard kt situ.asik lalu lalang je.ishhh...



gambar-gambar ni bukan utk riak ye.tp utk sama-sama kita berusaha bf baby kita dimana jua.

I LOVE BREASTFEEDING MY BABY !!!!!!!!!!

LAGI ARTIKEL MENARIK

12 comments

  1. ainul...hihiihih akak copy ainul nyer checklist persiapan baby kat FB... mekacih banyak2... sbb sgt2 membantu....

    ReplyDelete
  2. wah memang berani la ainul. nad mcm x berani je nk wat camtu. xsecure rasanya hehe. btw thx sgt for this entry :)

    ReplyDelete
  3. chayok!memula rasa segan kan.lelama nanti lantak la orang nk ckp apa.yg penting anak kita sihat :)

    ReplyDelete
  4. mrs engineer: boleh-boleh..nanti dh bersalin blh praktiskan

    ReplyDelete
  5. kak amie: tq sbb sudi copy list ainul tu.entah betul entah tidak lerrr

    ReplyDelete
  6. nad:mula2 takut jgk.nasib baik husband pun tlg2 cover.takpa bt slow2.kalo tgk yg otai lg la seram.hehe

    ReplyDelete
  7. hanie:tu la psl.mmg menjadi show kt org ramai la.tp bt bodo je la.kita nk nk bf anak sendiri je.janji anak kita kenyang kan...

    ReplyDelete
  8. chaiyok chaiyok ainul.......go go go :)

    ReplyDelete
  9. ainul... kite pon dulu malu2. skang ni... dh merata tempat NIP. tak heran dh dgn org hahahaa

    ReplyDelete
  10. fizz: mula2 mmg segan giler bila org asik pandang je kan.risau takut ternampak *tut*.. bestnyer awak dh dpt diploma dlm bf ni .hehehehe

    ReplyDelete