DUIT..DUIT DIMANA KAU DUIT?????

Saturday, December 25, 2010

PENAT BILA PIKIRKAN


KEJE
HUTANG
ANAK
&
.
.
.
.
.
.
.
.



DUIT-DUIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dulu masa bujang tak kisah pun pasal duit sgt.cukup je duit.siap simpan RM600 dlm tabung haji.hehehehe mewah la konon.bila nk buat loan kete, boleh tak org bank marah sbb potongan gaji banyak sgt.banyak tp bukan berjoli tapi saving kat lain.kat tabung haji, ASB, insurans dll..apalah org bank ni saving pun nak marah .ishhh terukkan..ms bujang hobi mmg sopink..kejap2 beli kasut baru, handbag baru, mcm-mcm la.hehehe.

Bila dah kawen, lagi syiok sbb sume hubby yang bayokan.kete je yg ainul bayo. Lps kawen,kitaorg terus beli umah.Rumah sekarang mahal wehhh!! i tell uollsss.. Kitaorg mmg nak dok shah alam je.sec 7 @ 8 @ area2 city shah alam je. sbb suker.tenang &aman :)
kitaorg beli rumah teres 2 tingkat harga hampir mencecah RM300K +++ tau.nak beli umah yg baru , jauh pulak.area pun tak best. so tekad nk umah yg skrg ni jgk.bayangkan kena bayo 10%, lawyer..mmg terpaksa la kikis saving selama ni.tp takpa investment beli umah ni.

bila dh ada umah mesti la nk kena beli perabot sume kan..duit lagi...
alang-alang dah dok umah sendiri,so mmg beli perabot, tv sume yg best2 la.dapat BONUS plk time tu..duit lagi....

bila dh peknen, pk pasal anak pulak. barang-barang baby mmg mahal okey.itu pun beli sikit2.dapat gaji je beli sikit.dan ada yg beli lps pantang.time ada anak ni la terasa sangat pasal DUIT!!!!!!
pampers kejap2 nk kena beli, nursery lagi.baju anak.baby kan cepat membesar.baju baby yang secoet tu pun mahal weiiii..mahu 30hinggit gak.Nasib baik susu ibu.so tang tu la jimat sikit.pampers plk, kitaorg dh bertukar ke CD.beli brand lunatots.Memang mahal tapi untuk jangka panjang mg jimat giler.

Nursey utk arreessa masa survey paling murah pun rm270.tu blm masuk OT sume. tp tak suke sbb mcm buruk je nursery tu. Nursery yang berkenan mak aiii mahal pilok.RM380 tau..DUIT lagi :(

Baru-baru ni, minyak pulak naik.Haruslah sume barang pun naik.kalo p beli barang-barang dapur walaupun sikit 50hinggit tu confirm la.tp tgk bendanyer 2,3 je..

So the conclusion is...................................



kena la cari side income.setakat gaji 2 org laki bini RM10k mmg la tak cukup dok KL ni.......




LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. jgn pke xde duet..asek2 sebut xde duet je..nnt duet lari dr kte..lg la duet tu mengalir cm air..pke ade duet je..even 1 sen pon duet kn..hehe..br la murah rezeki..slalu bersedekah.then byk la rezeki kte..walopon xdpt duet yg byk tp mayb dpt harta dunia n akhirat byk..kn..

    ReplyDelete