Bagaimana memulakan perniagaan

Sunday, December 19, 2010

Macammana ye?????


1. Produk : Cari produk apa yang nak dijual nasi lemak , roti,buku, corset, baju baby

2. Modal : mana ada biz takde modal.adake?? bgtau skt..nak jual ns lemak pun kena modal.banyak @ sikit je modal yg nak kita laburkan.

3. Mana nak dapat MODAL : Bank,parents, saving sendiri, sedara mara & NOT ALONG tau...

4. Ilmu: bizz kena ada ilmu ke??? harusla.jgn main taram je.kang Bila gagal mula la cakap business tu tak betul la, penipu la..mcm2 laaaa

5.Jangan takut GAGAL...haha rasanyer ni la paling penting.orang kita ni asik takut je.bila ajak buat business asik alasan takut gagal je.mana la tau gagal kalau tak cuba. korang ingat Bill Gates & org2 yg berjaya tak penah gagal ke?????

6. Jangan goyang kali je..mana ada biz dok saja pastu dpt duit.banyak canteekk..kalo ada penipu la tu.

7. Do ur RESEARCH, RESEARCH & RESEARCH ttg apa yg u nak buat.jgn percaya ckp org bulat2.skrg zaman canggih.google je dh boleh ")

sekian....


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments