Arreessa 2 bulan

Tuesday, December 14, 2010

Maaf ler baru nak update.bz sgt sbb br start keje.tetiba rasa mcm lost sume bab2 keje ni.bila bos cite psl project A, project B..haha lost!!! walhal project sendiri yg handle. cuti 2bln sume dh terdelete..

1 Dec 2010, Arreessa sudah 2bln.kejap je anak dara ainul sorang ni membesar dengan jayanyer..
Check up utk 2bln kt DEMC. berat arreessa sudah 4.1kg..hah! terkejuz mama & babah dia. membesar dengan sihat & kuat.


igt dia nanges sakit kena injek rupanyer terkejut je..




rupa lepas kena injek :)


sekali tertido plk..sedap katil tue...


Alhamdulillah arreessa sihat.perkembanganyer pun bagus.good girl 

Paed Arreessa Dr Fadzilah..sekali doctor ni maksedara kwn kitaorg.terus borak-borak lama giler...hihihi

Lepas tu, check up mama arreessa plk dgn Dr Zamri. Terkejut dia tgk arreessa yg semakim tembam & bulat.dulu kecik je:) .Check up just nk tgk blk luka czer & cuci. Syukur luka dah ok.At the same time, Dr Zamri ada bgtau psl family planning.Ainu mula2 plan nk pakai iud sbb kalo blh taknak peknen lagi dlm ms terdekat ni.tp Dr Zamri tak setuju sgt sbb ainul br ada anak sorang. Dia suggestkan mkn pil, injek , kondom @ cara semulajadi je. Buat ms skrg ni, dia suggestkan mkn pil noriday.sbb ainul bf baby.Tp ainul tak mkn pun blh.hihiihii. Tunggu cukup 100hari blh ??? wink**

Ainul ada tanya doc, mcmmana nak tau luka yg kt dalam ok ke tak? ada dgr cite from my frend yg ada org yg luka kt dalam jadi busuk sbb mkn seafood.kena operate lain.Ya Allah, ngeri mendengarnyer. Dr Zamri ckp kalo nk tau luka yg dalam ok ke tak tgk la luka kt luar.kalo bernanah tu maknanyer luka kt dalam ada problem la. Lagi 1 dia ckp jgn dok percaya sgt mitos ni.makan je apa sahaja sbb seafood ada protein bantu membina tisu baru.( sila buka balik buku biologi /sains ye).Buka kita je yg kena czer.org kt rusia, australia & 1 dunia guna cara czer yg sama.Ada diaorg pantang??? ..ini lah kata2 my gynea ye :)
Tp ikut la cara masing-masing janji sihat sbb kita sihat baby pun akan sihat.betul tak???? jangan la berpantang yg melampau smpi tak bertenaga plk.sian.Sapa yg nk jaga anak, husband kalo kita sakit kan.

On the way balik dr DEMC terjumpa zamarul hisham & Diana Rafar bw baby diaorg kt lobby .Baru tau diana pun bersalin kt DEMC :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. ainul, bleh share tak procedure check up kt demc?nk cari paed utk adrianna ni.malas nk tgu lelama kt kk :p oh ngn cost skali tau..hehe.i u don't mind :) tq!

    ReplyDelete
  2. ainul kos bersalin kat DEMC selalu berapa? nurul selalu pi UMRA sek 13 tu. sekali bwk baby check up berapa? sori nurul byk tnya.

    ReplyDelete
  3. Ainul,Arreessa sangat behave ye :),well,Arreessa sangat ringan lah..Mareesa 2 month berat dia dah 5.4kg :D..huhu,syokk ya dah naik keja ya huhu :)

    ReplyDelete
  4. Hanie:P je lvl 1, department paediatrician terus je daftar.kalo request nak doc mana. ainul ambik dr fadzilah.dia best :)
    pasal cost nanti ainul bt entry ye.harga bg ainul ok la.

    Nurul: ainul dl czer kena rm6500 3D2N single room.kalo normal lg murah la.nanti ainul bt entry psl cost check ni ye :)

    Mrs Nageb: ok la tu. mareesa lahir lg berat dr arreessa kan. takpe janji bb kita sihat.arreessa tu yg terkecik dr kwn2 yg lain.
    sepjg hari ms keje asik igt arreessa je:(

    ReplyDelete
  5. tak sabar nak baca entry u.cepat2 mengarang tau :p

    ReplyDelete