Pengalaman yang indah

Tuesday, October 05, 2010

Akhirnnya dapat jgk nak menceritakan kisah kehidupan yang dah berubah ni.maaf ler lambat update story ni.semalam tak boleh tido lgsg.anak dara sorang ni menguji kekuatan vokal plk smlm.penat mama & opah  melayan cik mek molek ni

Rabu, 29 Sep 2010

Antenatal check up untuk 37w. macam last check up, hari ni doc nak double check pasal BP, air ketuban dan position baby. Pukul 9 pagi bergegas ke DEMC untuk appointment dgn Dr Zamri. Nasib baik tak ramai sangat org so takde la menunggu lama.dalam hati sangat la berharap baby sudah engage ke bawah, BP normal.nak sangat bersalin normal.
so masa check up, BP normal ( Alhamdulillah),  tetapi air ketuban makin sikit, baby still breech.Dr zamri tekan my tummy & ckp perut ainul agak kecik.that's why baby tak blh nk turun ke bawah. so Dr zamri decide nak buat CTG hari tu jugak. kalau result CTG ckp heartbeat baby depress maka ainul akan kena czer hari tu jugak.Ya ALLAH, time dengar tu rasa nak gugur jantung. Dalam hati tak putus-putus berdoa agar tak kena czer hari tu.
Nurse bawa ainul & hubby masuk ke bilik CTG. 15minit check & masuk balik jumpa doc.Alhamdulillah heartbeat baby active tetapi doc ckp ainul kena czer jugak jumaat 1 oct 2010 jam 10pagi. OMG!! lusa tu..I'm only have 1 day to enjoy , settle down my work & makan puas-puas..

Lepas habis check, nurse bawa ke admission kaunter untuk urusan panel & kemasukan jumaat nanti.
settle sume urusan utk jumaat nnati, ainul terus ke opis pulak.nak settlekan jugak sume kerja-kerja hari ni.esok plan nak rest je kat umah.sudah la nak handover projek.melepas utk meeting kt KL Tower esok.hukhukhuk...

Sampai opis, terus bagtau bos & settlekan kerja-kerja.handover pending job to my team. taknak nanti bercuti pun org asik call je tanya psl keje.menci :(

sebelum balik keje, sempat email kawan-kawan, opismate sume.minta maaf & minta diaorg doa agar selamat segalanya. Ramai yang terkejut bila tau ainul kena czer sbb pada luarannya ainul nampak sihat je.ye mmg sihat & tanda-tanda sakit bersalin belum ada.baru 37minggu

khamis, 30 sep 2010

hari ni hubby tak ambik cuti sbb ada lab.Tp lepas lab dia terus balik awal.ainul lepak je kt umah.mak ayah pun dah on the way nak dtg. MIL asik msg je tanya ainul sakit ke tak.hihihiihi kat umah asik makan, tgk tv, main FB dan search psl czer, cara pantang czer.cuma mencari kekuatan diri.walapaupun dah tau kena czer tp perasaan takut still ada..

petang tu hubby ajak p giant sec 13.hubby asik tanya nak makan apa je.masalahnyer time macam ni la takde selera lak.confuse nak makan apa.kat giant makan cendol.yummy sedap...

My family sampai time maghrib.malam tu jugak mak double check barang-barang yang perlu dibawa ke hospital esok.

to be continue......

* arreessa dh merengek minta susu

LAGI ARTIKEL MENARIK

5 comments

  1. bestnyer dpt info dari ainul...congrat to both of u ya...:))

    ReplyDelete
  2. Ainul,Alhamdulillah,u dah selamat,doakan I plak eh :) seriau nih :)

    ReplyDelete
  3. baca ur story....sungguh cuak okay! *walaupon saya masib blom pregnant!*

    ok...setia menunggu story yg berikutnye.... :)

    ReplyDelete
  4. cantik nama arreesa zulaikha..about jaundice, u kena make sure arressa drinks a lot masa siang jugak tau..bukan mlm je..

    kisses to baby arreessa..

    ReplyDelete