Sopping Barang Baby

Sunday, August 15, 2010


sudah lama tak update belog ni..hihihi pose kan malas la sikit :)

Baru nk update story shopping di pureen warehouse aritu..

Jumaat, 6 Ogos 2009

Kat opis asik pk apa yang dibeli kt warehouse keesokkan harinye je. mmg sume keje tak jalan.asik berangan je.hihihii. sempat la baca blog, forum pengalaman org lain yg dh p pureen warehouse. Apa yang diaorang beli, berapa budget. Apa yang patut beli @ pun tak pun saya research. Yelah baby 1st still blur2 apa yg patut beli , apa yg tak. sebelum tu dah siap discuss dgn my sister ttg list barang2 baby.banyak la tips yg dpt. Ada yg tak perlu sgt beli sbb nanti guna kejap je pastu buat " simpanan muzium kt umah"..
so saya mmg kalau blh taknak la membazir sbb duit tu nanti blh simpan dlm tabung haji baby :)

** skrg pun setiap duit syiling, saya & hubby masukkkan dlm tabung utk dimasukkan dlm tabung haji baby *** opsss sudah lari tajuk ..hehehehe


Sabtu,7 Ogos 2009


Pukul 6 pagi dah bagn.semangat gile dah bangun.selalunya weekend mmg susah la nk bgn awal.Hari tu mmg semangat berkobar-kobar. kejutkan hubby & adik, mandi and solat berjemaah dgn hubby.

Bergerak dari umah ke PJ dlm kol 7.cepat giler bersiap.takut nanti jam la konon.Hubby layan je la kerenah wife dia yg macam2 ni.Nasib baik federal time tu clear giler. Alangkah kah bestnyer kalau federal tu sentiasa clear mcm tu weekdays biasa.copat je smpi opis.dalam 7.15 pagi, kitaorg smpi kt area PJ. Bekfes dl kt Jamil. perut kena isi dulu, baru la badan semangat nk rempuh org kan.hahahaha!!!
Abis makan dalam 7.45 pagi, nasib baik la dah familiar area PJ so takde la sesat segala..

Sampai je depan bangunan Summit tu, nampak dah ramai giler org tggu kt depan pintu pagar.oh! tidak saya sudah lambat..dalam hati takut baju baby abis.hihihi. skrg ni kes nk cari parking.di sepanjang jalan tu, penuh dgn kete & area tu sgt la sempit.So kitaorg parking kt area bangunan depan toyota.Parking berbayar 2 hinggit je. compare dgn free tp kang kena saman or kena calar, lg haru biru. labur je la 2 hinggit je pon..

Time tu baru dalam kol 8.15 la lebih kurang. orang dah semakin ramai tggu depan pagar summit tu. Yang tension nyer diaorg bagi sedara-mara masuk dl.macam tak fair. Kalau nak buat utk sedara mara, makcik ke nenek, sila la buat hari lain.kate nama warehouse utk sume org ramai.Kol 9 baru blh masuk.sebelum tu mmg berasak-asak org nk masuk.nasib baik tak pengsan.bila buka je pintu pagar tu, berlari la sume org termasuk la saya.lupa lak peknen.

masuk je tgk sekeliling takda sesak mana pun.cuma kt luar je.saya terus ambik bakul & terus ke bahagian toiletries. dapat la rembat pampers new born yg besar 1,shampoo, wet wipes, detergen 2 kotak dan mcm2 la.  diantara 1 rak ke 1 rak space nye sempit, so saya suruh hubby tggu kt tgh2 yg lebih lapang. saya yang p ambik barang apa yg nak. Lepas ambik terus bg hubby. so takda la bw bakul berat dikalangan org ramai2 tu kan.

Baju baju macammana??? sebelum sampai, saya dah plan dgn adik. supaya dia yang sihat, muda & tak peknen tak ke area baju terus. nk pesan siap2 supaya ambik saiz new born & 0-3 months, booties & mittens , blanket. Nak tau, adik saya ckp, masa time masuk tu sume org berlari-lari ke tempat baju.dah macam acara sukan sekolah.tak sia-sia suruh adik p sana dulu.bila saya dh settle kan bab toiletries, saya & hubby p ke area baju lak.

sampai je area baju, masyaALLAH ramai giler org.saya suruh je hubby tggu kt tepi2 lorong kt situ jaga barang.sian lak kt dia kalau nk ikut pilih baju.dah la org ramai, kena bw brg lagi.so kasi dia rehat jap.time tu tgk dah ramai org bersila tepi2 lorong tu pilih baru apa yg diaorg nak. nasib baik takda baju yang bertaburan atas lantai.
untuk baju, saya sempat la rembat mana2 baju yang berkenan.kalau ikut hati sume berkenan.sangat la murah.ada RM1, RM2 dan yg plg mahal pun yang 1 set baju baby RM10.murahkan..yelah utk baby pakai kt umah.baju pun cantik-cantik.

bila dh selesai sopping baju baby, call my sister & jumpa kt lorong utk tgk balik apa yang betul2 perlu or not. ada la jgk, saya & adik ambik baju yang sama.Ada yang terbesar sgt. so time tu kena la pilih betul2.yang mana taknak tu, kitaorang letak dalam bakul berasingan.Bila dah settle, baju yang taknak adik letak balik kt tempatnyer.Yelah utk org lain jgk kan.jgn la buang mcm tu je kan.sian baju tu.

Time bayo, mmg clear.kitaorg bayar kat tempat baju.takda org pun.so takda la kisah nk beratur lama kan. kitaorg kuar time tu dalam 10.30 pagi.cepatkan.hihiihi.maybe plan kitaorg menjadi. bila p warehouse ni mmg kena plan betul2 supaya takla stress sbb ramai org.

LEGA!!!!!  la sangat sbb berbaloi-baloi p.

Tips kpd mereka yg nk p lain kali:

1. takyah la p awal2 sgt.sampai dlm kol 9 tu dh ok.so takda la tggu lama.penat & lenguh kaki.
2. sila bawa hubby, adik , kwn, or sedara mara utk tlg bw brg nanti.plan betul2 tugas masing2.so takda la sume benda kita yg nak buat. penat nanti.
3. please! please !!! jgn la bw baby @ kanak2.sangat la tak sesuwei okey.sian diaorg.Ada baby menangis sbb panas n tak selesa. hantar la nursery @ minta la tlg sapa2 jaga.husband pun blh tlg jagakan.
4.rancang apa barang yang kita nak beli.jimat masa." saya project enginner, so dah biasa dgn planning & implement..hihihi"


Sekian saja bebelan saya ye.sekarang yok layan gambo lak...























































































LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. Seronok sungguh shopping ek! Hehe. So dah berapa percent dah barang complete? Hopefully dah banyak lah kan :)

    Jum exchange link! :D

    ReplyDelete
  2. hihihi lari smp lupe pregnant. haha.

    ainul nak tanya. kenapa org ramai beli kat warehouse sales? sbb mmg btl btl gile gile punye murah ekkkk?

    hee xpenah pegi. tu yg tanye tu.

    ReplyDelete
  3. Nad: 80% kot.hihihi. tp still ada yg penting takda.insyaALLAH dpt gaji nk nk p cari.siapkan mana yg penting je dl.nanti dh selamat blh cari lagi.time tu lg la semangat kan sbb baby dh depan mata :)
    i follow uuuu..

    mune: murah la skt compare dgn biasa.penah p warehouse crocs taun lps. harga asal dlm RM100++ , ms warehouse sales dpt RM50 je. baru lg kasut tu.hihihhi giler warehouse sales skrg.tp kena la pandai pilih.sbb kdg2 diaorg campur lama & baru.
    ainul selalu tgk kt shoppingnsales & everyday.com.
    kalau nk beli brg hantaran sgt la okey:)

    ReplyDelete
  4. hai ainul...
    byk nye soping...kak ina pon pegi...p dh last day so x byk baju bby...emm...jom tukar2 link

    ReplyDelete
  5. kak ina: dah namanya nafsu.hihihi.tu pun rasa mcm baju baby sikit je.hubby dh bising ckp lps baby lahir pun blh beli.maybe 1st time nk jadi mak.so sume benda nk beli.hehehee
    jom..jom...tukar link :)

    ReplyDelete
  6. wah sangat syok kan..i pun pegi jugak pureen warehouse sale nih...tapi pegi ari ahad..lengan sikit :)

    ReplyDelete
  7. Mrs Nageb: masa p hr tu baju baby banyak lg tak?

    ReplyDelete
  8. pn ainul: masa i pegi ari ahad tu kira ok jugaklah...banyak gak orang tue kuar kan stok by stock..yelah i tak taulah ari sabtu banyak mana....tapi dapatlah i beli berbelas helai gak baju...hehehe :)

    ReplyDelete