alohaaa.........

Sunday, August 29, 2010

halooo......

lama tak hapdate blog ni.maaf ye uallsss..last week banyak keje, hubby demam & plan utk pre raya bersama-sama family.nanti kita cite ye.
semenjak stat pose, berat ainul turun  3KG !!! is it normal???
sangat risau skrg.dah la last check up berat baby 1.3kg je. tp movement baby ok.setiap hari mesti gerak.more than 10 times.
korang ada pengalaman macamni tak? risau baby je.tp kalau blh taknak tinggal pose.time berbuka pun ainul takde la makan banyak sgt.kdg2 tak mkn nasi pun.mkn kuih ke, cucur ke.minum air je banyak.


Pregnancy weight gain estimator results


                     source from babycentre

from my weight & height before pregnant, ainul kena mencapai berat 13.6kg.tp sekarang ni  baru naik 9kg.huhuhuhuuu.......................................................................


** esok check up kt kk.harap condition baby ok la***

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. jgn risau ye ainul.insyallah,sumenye ok tuh.ramai jugak member kte yg pregnant trn berat bdn time puasa nih.normal agaknya tuh.take care ya =)

    ReplyDelete
  2. ainul...kalau dr tak bising and tak cakap pape..maybe ok lah kot...as long as baby aktif kan...hopefully u can gain much during this hari raya :).

    ReplyDelete
  3. fathiyah & Mrs Nageb: TQVM.raya ni mmg kena pulun la mkn.takyah pulun kot.mmg confem mkn banyak.bln pose ni selera maybe takde sgt.nk minum je.

    ReplyDelete
  4. i'm not sure berat naik ke turun bulan puasa ni..belum pergi check up.esok baru nak gi..

    tapi rasanya ok kot..berat banyak naik doesn't show that ur baby was gaining pounds..as long as baby's movement macam biasa, ok je i rasa..

    ReplyDelete