7 months & 3 days

Saturday, February 06, 2010

selepas bergelar suami isteri

pejam celik pejam celik sudah 7 bulan 3 hari kami bergelar suami isteri.sekejap je rasanya. masih terngiang-ngiang suasana & kemeriahan wedding tu.rindu nyer saat tu. wedding saya simple2 je.takda baju yg mahal-mahal,pelamin yg gah. sumenye di buat dlm masa 6 bulan je. bulan jan kami bertunang & bln 7 kami nikah. Jeles jgk bila baca blog org lain yg tempah baju from designer yg femes. bukan tak mampu tak mak sedara saya buka butik pengantin so takkan nk ambik org lain kan.lagi pun masa ni la nk tlg sedara mara.dia pun dh terlalu banyak bantu family saya.senang skt nk berurusan.yelah family sendiri. Apapun saya berpuas hati hari tu.walaupun penat giler tp puas hati.sangat puas hati.ramai kengkawan yg datang.
kenangan plan wedding sgt la sweet.takkan saya lupa sampai mati.time tu la nk pk kawen, time tu la dapat banyak projek.sampai ada org ckp" dh nk kawen pun outstation lagi??" tp apa blh buat.saya sorang je yg jaga projek 1 utara.nk jaga 5 staff lagi.fuhh!!!! fenin tau.Dugaan.....
Dugaan masa bertunang? mesti la ada.masa tu my chenta hatiku ada kt UTM JB.sambung master.so sgt jarang jumpa.saya terpaksa buat sendiri sume.nasib baik la dia tak byk complaint.ikut je selera saya.my sisters ( kakyong, achik, ecah & adik nana) thank you very much sbb byk membantu :-teman p beli bunga, baju, door gift, ideas dll....
dugaan ms tunang byk dtg dr org luar. asyik kondem nape saya kawen dgn org yg sebaya." kawen sebaya tak kekal lama tau" nanti asyik gaduh"..itu la katanya. adalah ke patut.kwn sendiri tu.tension betul time tu.geram pun ada.dlm hati mau je ckp" kalau kawen dgn org yg lag tua konfem ke bahagia smpi mati??" kalau mcm tu nape ada je yg bercerai berai kawen dgn org lebih berusia.yelah dia dengki sbb saya bahagia.hihhii lantak ko la.yg penting saya tau apa yg saya lakukan.family saya pun tak ckp apa2.parents pun restu tau..forget it.

kini saya sangat bahagia.gaduh kecik-kecik tu biasa la kan.lidah lg kan tergigit, ni kan pulak suami isteri.7 bulan tu mmg la tak terasa.mcm kejap je kan.hubby pun ckp mcmtu.siap ada kwn dia ckp kitaorg baru 2bln kawen.hihihii.yelah seperti hubby ckp bila mula-mula kawen " percintaan kami di era baru" maksudnyer slps kawen pun kena bercinta tp kena lagi sakan la.kalau dl tak leh pegang2, peluk,cium tp skrg sudah blh..my hubby depan org ramai pun blh cium sy.cium pipi la.peluk saya.makan depan kwn2 dia pun nk suap menyuap.mula2 saya malu2.tp skrg tak lg.masa ni la nk tnjk kasih syg.saya tak suka org kutuk kalau husband n wife yg peluk2 depan public.diaorg dh halal.kalau nk kutuk . kutuk la couple2 yg tak kawen lg tu.tu confem haram.
panjang la pulak aku membebel ni...

to my hubby Muhammad faiz , i love u so much !!!!!

** lg 5 bln mahu 1st anniversary****




kitaorg tgh basuh kete :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. wahh da 7 bulan cm baru je gi wedding korang hehe

    ReplyDelete
  2. syg: TQ
    eisha: tu la terkejut bila tgk ticker kt sblh.dh 7 bln kawen.kalau mengandung dh nk beranak dh.hihihi.lps ni kitaorg nk p mkn ns minyak ko lak :)

    ReplyDelete
  3. jeles i =p...tp jeles yg baik eh..hehe.

    ReplyDelete
  4. anid: jeles utk pe? tak lama lg ko lak.jgn lupe bgtau awal2.nk ambik cuti ni

    ReplyDelete
  5. bila teringat blk ms tgh bz dgn wed prep,rs best je kan.rs nak kawen lg sekali.hehehe.

    ReplyDelete
  6. fathiyah: jom kawen lg sekali tp dgn org yg sama la :).ms anniversary blh kot sanding lg

    ReplyDelete
  7. ala..bestnye..terus rindu kt hubby kite...xsabar nak sambung percintaan yg tergendala 6bln..:(

    ReplyDelete