Epilog sebuah kisah duka..

Wednesday, May 06, 2009

pejam celik pejam celik dah hampir 2 thn keje…Alhamdulillah sbb segala masalah dapat diselesaikan. kalo dipikirkan time tu ALLAH je yg MAHA MENGETAHUI betapa sedihnya aku..Ahhh dah taknak igt dah.Thanks a lot to my family,my sayang, my housemate" aied,ura,nierah,nani" coz always support me………Biar apa yg terjadi menjadi semangat utk aku berusaha lebih gigih supaya org-org yg berkenaan tahu I can do better than "her".

Sekarang ni keje aku mmg travel je..mmg best.tak la bosan dok opis je.mmg penat sbb nk jaga sume projek northern ni tp aku enjoy.byk pengalaman.

" Disebalik kekecewaan,kesedihan akan ada seribu cahaya kebahagiaan"..

Lirik lagu ni amat bermakna untuk seseorang yang dalam kesedihan..Ingat la ALLAH sentiasa bersama kita.berdoalah…

Kehidupan
Kesenangan mendatang tak akan selamanya,
begitula selepas susah ada kesenangan, 
seperti selepas malam datangnya siang,
oleh itu waktu senang jangan lupa daratan..

Gunakan kesempatan untuk kebaikan,
sebelum segalanya terlepas dari gegaman,
kelak menyesal nanti tak berkesudahan,
apa gunanya sesalan hanya menekan jiwa..

Jangan difikir derita akan berpanjangan, 
kelak akan membawa putus asa pada tuhan, 
ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan 
setelah kabus berlalu pasti cerah kembali..

Ujian adalah tarbiah dari Allah,
apakah kita akan sama ataupun sebaliknya, 
kesenangan yg datang selepas kesusahan, 
semuanya adalah nikmat dari Tuhan..

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments